Telefon Yol Tarifi WhatsApp

Kimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal peeling, cildinize en uygun olan kimyasal belirlenerek (glikolik asit, salisilik asit, kojic asit) cildinizin yüzeysel tabakalardan arındırılması işlemidir. İşlem sonrası ciltte soyulmalar meydana gelir, böylece cildiniz yenilenir, gençleşir ve daha canlı görünür.

Neden Kimyasal Peeling?

Kimyasal peeling ile cildiniz sivilcelerden arındırılır, güneş yanıklarının oluşturduğu lekeler ve kırışıklıklar, gebelik lekeleri ve karaciğer lekeleri gibi problemler ortadan kalkar. Birkaç seans ile etki gösteren bir uygulama olup, uygulama sonrası kişiler günlük hayatlarına rahatlıkla dönebilirler.

Kimyasal Peeling Kimler İçindir?

  • Yüzünde lekelenme olan kişiler
  • Yüzünü çillerinden arındırmak isteyen kişiler
  • Güneş yanığı sonrası oluşan leke ve kırışıklıkları tedavi ettirmek isteyen kişiler
  • Gebelik sonrası cildinde lekelenme oluşan kişiler

Kimyasal Peeling Nasıl Uygulanır?

Sadece yüze değil aynı zamanda boyun, göğüs, eller ve kollara da uygulanabilen kimyasal peeling doktorumuzun cildiniz için uygun gördüğü solüsyon ile yapılır. Uygulama yapılacak bölge, temizlenerek yağlarından arındırılır. Temiz cilde solüsyon uygulanarak işlem tamamlanır.

Kimyasal Peeling Sırasında Acı Veya Ağrı Hissedilir Mi?

Kimyasal peeling uygulamasında, solüsyon sürüldükten sonra ciltte 5- 10 dakika kadar yanma ve batma hissi oluşabilir. Uygulama ardından yüzeysel tip uygulamada 1-3 gün süren kızarıklıklar ve hafif soyulmalar olur. Derin tip uygulamalarda ise ödem, deride gerginlik görülebilir. Bazı ciltlerde kahverengi bir tabaka oluşumu görülebilir. Bu olabilecek bir tedavi reaksiyonu olup kişiler panik yapmamalıdır. Bu tabaka 7-10 günde soyulur ve ciltte leke bırakmaz.

Open chat
Whatsapp